9,1
958 beoordelingen Powered by TNS
Terug naar overzicht
main_gallery_pc-hero-1140-380.jpg

Doe de grote Corolla-quiz

55 jaar Corolla: doe de quiz

De Toyota Corolla bestaat 55 jaar! Maar dat is niet de enige historische mijlpaal die we vieren: inmiddels zijn er 50 miljoen exemplaren van verkocht. Daarom ontwikkelde Toyota Times de grote Corolla-quiz.

Sinds zijn debuut in 1966 heeft de Corolla het pad voor Toyota geëffend. Het model speelde een cruciale rol in de motorisering van Japan in de jaren zestig en daarna, en vertegenwoordigde Toyota decennialang buiten Japan, in baanbrekende markten.

Voor sommigen roept de Corolla goede herinneringen op aan hun eerste auto, en voor anderen was de Corolla hun eersteklas premium auto die als symbool van succes diende. Doe mee met de quiz, die laat zien hoe de Corolla al meer dan een halve eeuw is verweven in het leven van veel mensen en altijd werd beïnvloed door de trends van die tijd.

1. Wat is de oorsprong van het woord 'Corolla'?

A. Een kroon van bloemen
B. Een robuuste decoratieve plant
C. De naam van een luxe resort

2. Welke generatie is de huidige generatie van de Corolla?

A. De twaalfde generatie
B. De zevende generatie
C. De vierde generatie

welke_generatie_huidige_generatie-1140.jpg

3. Wat is de bijnaam van de coupéversie van de Corolla, de 'Levin'?

A. Nana Roku (seventy-six)
B. Hachi Roku (eighty-six)
C. Yon Roku (forty-six)

4. De ontwikkeling van de Corolla begon met het concept '80 plus points'. Wat was de betekenis van dat begrip?

A. 'We hoeven niet te streven naar een perfecte score van 100'
B. 'Uitstekende totale balans gecombineerd met uitstekende prestaties van 90 punten of meer'
C. 'Overal 80 punten halen'

80-plus-points-betekenis-1140.jpg

5. Naar wat was Tatsuo Hasegawa, die de leiding had over de ontwikkeling van de eerste generatie Corolla, op zoek met de 'plus' in zijn '80 plus points'-concept?

A. Gevoel voor mode
B. Entertainmentprestaties
C. Sportiviteit

6. De voorwielophanging van de Corolla van de eerste generatie bevatte een apparaat dat sinds 1955 slechts in enkele gevallen over de hele wereld was gebruikt. Wat was het?

A. MacPherson-veerpoot
B. Torsiebalk
C. Dubbele draagarm

voorwielophanging_555_1.jpg
voorwielophanging_555_2.jpg

7. Welke drie dingen werden in Japan, toen de Corolla in 1966 debuteerde, de 'drie nieuwe heilige schatten' genoemd?

A. Een kleurentelevisie, auto en airconditioning
B. Een koelkast, een automatische wasmachine en een radio
C. Een stofzuiger, een koophuis en een mobiele telefoon

8. Welke kleur hadden de richtingaanwijzers op de achterlichten van de eerste generatie Corolla?

A. Blauw
B. Rood
C. Oranje

kleur_richtingaanwijzers-1140.jpg

9. Wat was de bijnaam van de mini stationwagon-achtige versie van de vijfde generatie Corolla in Japan, die voorwielaandrijving had?

A. Liftback
B. Hatchback
C. Pickup

10. Wat was de eerste rally die de Corolla won, in 1973?

A. Rally of Egypt
B. Press-on-Regardless Rally
C. Paris Dakar Rally

eerste_rally-1140.jpg

11. Waar werd de Corolla die in 2021 een spectaculair debuut maakte tijdens een 24-uurs endurance race in Japan door aangedreven?

A. Waterstof
B. Elektriciteit
C. Bio-ethanol

Wil je meer weten over de Toyota Corolla? Bezoek dan de speciale website die in 2016, ter ere van de 50e verjaardag, werd gemaakt voor een uitgebreidere duik in Corolla-trivia.

De antwoorden van deze quiz staan onderaan deze quiz, inclusief toelichting waar nodig.

1. Antwoord A

'Corolla' verwijst naar de ring van bloemblaadjes rondom het centrale deel van de bloem, de kroon, wat ook wel als het mooiste gedeelte van een bloem wordt beschouwd. De naam Corolla is bedoeld om een beeld van een prachtig gestileerde, opvallende, kwalitatieve auto op te roepen.

2. Antwoord A

Antwoord: A. Toyota, dat waterstofmotortechnologie ontwikkelt, nam met een Corolla uitgerust met waterstofverbrandingsmotor deel aan de Super Taikyu Series 2021 Round 3 Fuji Super TEC 24 Hours Race. President Akio Toyoda reed als 'Morizo'.

3. Antwoord: B

De vijfde generatie Corolla kwam met een overstap van een achterwielaandrijving naar een voorwielaandrijving en een aanzienlijk groter interieur. De Corolla Levin, de coupéversie van de vijfde generatie Corolla, behield de achterwielaandrijving. De Levin en de Sprinter Trueno, bekend als de 'AE86', waren uitgerust met een nieuw ontwikkelde motor, de 4A-G type 1,6-liter DOHC. Daarom ontstond de bijnaam Hachi Roku, wat 'eighty-six' betekent in het Japans.

4. Antwoord: B

Het '80 plus points'-principe betekende niet dat het behalen van 100 punten niet nodig was, maar het betekende wél dat er een uitstekende totale balans en op bepaalde gebieden uitstekende prestaties van 90 punten of meer zouden zijn. Het gevolg was de 'essentie van praktische autofabricage', voor een auto die lang mee zou gaan.

5. Antwoord C

Het Corolla-model van de eerste generatie introduceerde een gebogen voorruit, die later werd overgenomen door de Toyota Corona en Toyota Crown. Om een hoog prestatieniveau bij hoge snelheden te bereiken, iets dat destijds van auto's werd vereist, werd de Corolla van de eerste generatie ook geleverd met een motor met vijf lagers. De eerste generatie streefde sportiviteit na, zowel in zijn exterieurstyling als in zijn prestaties.

6. Antwoord A

Toyota gebruikte MacPherson-veerpoten voor de voorwielophanging in een tijd dat het merk techniek soms uitbesteedde aan buitenlandse fabrikanten. De schokdempers, voor rijstabiliteit en rijkwaliteit enorm belangrijk, werden wel in huis ontwikkeld. Dit was de wens van de toenmalige president van Toyota, Eiji Toyoda, die zei: "Als we geen mensen hebben die over die technische knowhow beschikken en instructies kunnen geven aan anderen, zullen we geen bevredigende resultaten behalen." De passie voor productie werd later Toyota's basisfilosofie en door ervaring op te bouwen, kreeg het bedrijf steeds meer vertrouwen in de eigen technologische capaciteiten.

7.Antwoord A

Toen de eerste Corolla in 1966 werd geïntroduceerd, bevond Japan zich midden in snelle economische groei. De 'drie nieuwe heilige schatten', die stonden voor een kleurentelevisie, een auto en airconditioning, representeerden de aspiraties van de massa.

8. Antwoord C

Toen de eerste generatie Corolla debuteerde, waren richtingaanwijzers vrijwel altijd rood. Oranje richtingaanwijzers waren zeldzaam. Het duurde tot halverwege de jaren zeventig voordat oranje richtingaanwijzers in de meeste auto's in Japan werden gebruikt, dus de eerste generatie Corolla had hierin moedig het voortouw genomen.

9. Antwoord A

Bij de vijfde generatie Corolla vond een belangrijke verschuiving van achterwielaandrijving naar voorwielaandrijving plaats. Een opvallend voordeel was een groter interieur. Naast de vierdeurs sedan had de nieuwe carrosserielijn ook een handig vijfdeurs model dat als mini stationwagon kon worden gebruikt. Toyota noemde dit model een liftback.

10. Antwoord B

Een TE25 Corolla met 2T-B-motor won in november 1973 de Press-on-Regardless Rally in de Verenigde Staten. De eerste rallyoverwinning voor de Corolla werd op een onverwachte manier behaald.

11. Antwoord A

Toyota, dat waterstofmotortechnologie ontwikkelt, nam met een Corolla uitgerust met waterstofverbrandingsmotor deel aan de Super Taikyu Series 2021 Round 3 Fuji Super TEC 24 Hours Race. President Akio Toyoda reed als 'Morizo'.

Toyota cookiebeleid

Toyota.nl maakt gebruik van essentiële cookies, cookies ter verbetering van de website en social media en reclame cookies om u optimaal van dienst te zijn en te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Als u hiermee akkoord gaat, kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie-instellingen aanpassen.