9,1
1.008 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Hilux-exterieur-linker-vooraanzicht-rood-vlakte

De best rijdende Hilux ooit

Alleskunner krijgt update voor 2024

Voortbouwend op zijn meervoudig Dakar Rally-winnend erfgoed bereikt de nieuwe versie Hilux GR SPORT een nieuw hoogtepunt voor de baanbrekende pick-up van Toyota, die sinds zijn introductie in 1968 een ongeëvenaarde reputatie heeft opgebouwd. De Hilux GR SPORT is het nieuwe topmodel met een 2.8 D-4D dieselmotor van 150 kW (204 pk) en 500 Nm koppel, 4WD en automaat. Bekijk de prijslijst voor een volledig overzicht van de beschikbare modellen, uitvoeringen en opties.

Bekijk de prijslijst
Stoer en opvallend

Het uiterlijk zegt veel: hij is stoer en opvallend. Dat zie je direct als je naar de Toyota Hilux GR SPORT kijkt. De grote zwarte grille met G-gaas, de zilverkleurige skidplate en de daarop aansluitende brede zwarte spatbordranden maken direct duidelijk dat deze pick-up heel wat in zijn mars heeft. Deze nieuwe topversie heeft een fors grotere spoorbreedte. Zo staan de wielen vooraan 140 mm verder uit elkaar en achter 155mm in vergelijking met de standaard Toyota Hilux. Dit maakt van de vernieuwde Hilux GR SPORT de best rijdende Hilux ooit, zowel on- als offroad.

Toyota-Hilux-exterieur-rechter-vooraanzicht-rood-in-bos
Veiliger dan ooit dankzij Toyota Safety Sense 2.5

Comfort en veiligheid gaan in deze topversie van de Hilux hand in hand. Toyota Safety Sense 2.5 omvat talrijke actieve veiligheidssystemen, maar een aantal draagt ook bij aan rijcomfort. Zo kan de Adaptieve Cruise Control bijvoorbeeld zelfstandig vertragen in bochten, helpt het nieuwe Lane Trace Assist de Hilux binnen de rijstrook te houden en zorgt de grootlichtassistent Automatic High Beam voor nog beter zicht. Verder is het Pre-Collision System verbetert, dat helpt om aanrijdingen te voorkomen.

Toyota-Hilux-GR-exterieur-rechter-zijaanzicht-rijdend-zonsondergang
Toyota-Hilux-interieur-dashboard-bekleding-middenconsole
Beter online verbonden

Bij de nieuwe Toyota Hilux GR SPORT kun je via een app op je smartphone op afstand de auto vergrendelen of ontgrendelen of alvast de airconditioning inschakelen (dat bovendien al standaard vanaf de Hilux Professional). Het nieuwe Toyota Smart Connect® multimediasysteem met 8-inch display houdt je online verbonden en wijst je met de geïntegreerde navigatie de juiste weg naar je bestemming, ongeacht waar die ook ligt. De Toyota Hilux, en de GR SPORT in het bijzonder, is kortom van alle moderne gemakken voorzien.

Legendarisch robuust

De Toyota Hilux GR SPORT vertrouwt op de beproefde viercilinder turbodieselmotor 2.8 D-4D. Die blinkt uit door zeer hoge trekkracht van 500 Nm. De 4WD met hoge en lage gearing zorgt ervoor dat die trekkracht ook in zware omstandigheden optimaal is te benutten, mede dankzij de robuuste wielophanging van de Hilux. Een wielophanging die profiteert van kennis opgedaan uit talrijke deelnames aan de Dakar Rally. De standaard automatische transmissie maakt het rijden, ook in de meest veeleisende situaties, nog gemakkelijker. De GR SPORT heeft bovendien een 20 mm vergrote bodemvrijheid. Bovendien geniet iedere Hilux van 3.500 kg trekvermogen.

Toyota-Hilux-exterieur-achterzijde-close-up-Hilux-GR-logo
Toyota-Hilux-GR-interieur-stoel-bekleding-hoofdstuk
Eerste exemplaren eind 2024 in Nederland

De nieuwe Hilux is nu te bestellen. Alle prijzen zijn te vinden in de prijslijst. Eind 2024 worden de eerste exemplaren van de Hilux in Nederland verwacht. Levering vóór 2025 wordt niet gegarandeerd.

Contact dealer Bekijk de prijslijst Inschrijven Toyota Nieuwsbrief